Nye innlegg i Fotball

Det har ikke blitt skrevet mye på disse sidene i år. I alle fall ikke om TIL. Og det er kanskje like greit med tanke på hvordan de endte på tabellen i år. Tidligere år har jeg jevnlig uttalt meg om TILs resultater i ligaen og fokus har stort sett vært kampen om overlevelse i den øverste divisjon. Håper jeg med dette innlegget ikke jinxer neste års tippeliga for Tromsøs stolthet.

Etter at Steinar Nilsen dra til Brann og TIL klarte å hente tilbake en annen storhet, Per Mathias Høgmo, har forventningen til neste års tippeliga ikke blitt mindre i ishavsbyen.
Økonomi er en konstant utfordring for små klubber som TIL, men med et forventet salg av stopperkjempen Tore Reginussen, kan også denne biten falle på plass. Såpass at man ikke trenger å selge andre spillere. Og når kjemper som Sigurd Rushfeldt og Sead Ramovic blir værende i Tromsø, da er det berettiget å ha høye forventninger til neste års tippeligaspill.

| | Kommentarer (0) | TrackBacks (0)

Da er andre runde av årets Tippeliga ferdigspillt, og TIL har gjort det veldig bra. Spillemessig har de dominert i sine to kamper. At det ble bare et poeng på Åråsen forrige helg, skal LSK være mest glad for.
Og i dag ble VIF slått 2-0 på Alfheim.

Ting lover godt foran resten av årets sesong. Laget har fått solide forsterkninger i alle ledd. Tommy Knarvik har utvilsomt mye å tilføre midtbanen til TIL og Mika Koppinen rydder opp i kjent stil i forsvaret.
Steinar Nilsen har fått satt sitt preg på laget over tid og fått laget til å spille - ja nettopp, som et lag. TIL har blitt et mer ballbesittende og spillende lag. De varierer angrepsmønster i mye større grad enn tidligere og forsvarer seg godt.

Jeg gleder meg til forsettelsen.

Ja, en ting til. Satt og så på kampen mellom Stabæk og LSK. Om Stabæk fortsetter resten av årets serie i samme stil som i andre omgang, blir det en tøff kamp om seriemestertittelen.

| | Kommentarer (0) | TrackBacks (0)

Da er det klart, og vell fortjent. FK Bodø/Glimt rykker opp og spiller sammen med TIL i det gjeve selskap til neste år. Og ut fra spill er det ingen ting som tilsier at det blir et kort gjennsyn. Nå blir det to lag fra nord i den øverste divisjon i lang, lang tid.

Så nok en gang; Gratulere BODØ (og alle nordlendinger)!!!

| | Kommentarer (0) | TrackBacks (0)

TIL har startet årets sesong bra. Etter dagens kamp hvor LSK ble slått 2-1 hjemme på Alfheim, ligger vi på tredjeplass med 13 poeng. Og da det ser ut til at RBK oppskriftsmessig slår IK Start start på Lerkendal, vil tabellsituasjonen være uforandret.

Kanskje en heldig seier med tanke på en ukorrekt annulering av ett LSK mål, men med litt mer dyktighet foran mål ville Gutan vunnet i alle fall 3-1. Det er på tide ballen ruller TILs vei.

Gleder meg til fortsettelsen...

| | Kommentarer (0) | TrackBacks (0)

TIL tapte mot VIF og berget plassen i Tippeliagen. Ikke annet enn et mirakel etter en vanvittig sisterunde av årets serie. Alt ble snudd på hodet og Odd-Grenland må spille kvalifisering mot Bryne fk. På en dag som dette gjør det med andre ord ingen ting av Gutan taper, og når det skjer mot VIF og de snapper bronsen foran nesen til LSK er det ekstra godt.
Men man må jo ikke glemme at TUIL berget plassen i Addeccoligaen.

Ahhhh...

Akkurat nå er fotballtilværelsen i Nordens Paris god...

| | Kommentarer (2) | TrackBacks (0)

... om tippeligaen ender slik.

| | Kommentarer (0) | TrackBacks (0)

TIL, mot spillets gang og rettferdighet, har slått LSK på Åråsen. Sistnevnte hadde ballen og spillet stort sett hele kampen, bortsett fra ved to anledninger. Ved først scoret Sigurd Rushfeldt et spillemål og litt etter klarte samme mann å få straffe. Da scoret Ole Martin Årst.

Er fortsatt forsiktig optimist. Tror vil skal slå IK Start hjemme og da er det ganske sikkert ikke så viktig å slå VIF på Ullevåll. En kamp hvor det garantert blir vanskelig å få poeng. Men det var jo forsåvidt kampen i går også....

| | Kommentarer (0) | TrackBacks (0)

TIL har slått FFK 3-1 hjemme. Ett overraskende resultat for å være helt ærlig. Overraskende for meg i alle fall.

Jeg er klar for Addecco-ligaen. Har vært det en periode. TIL har på ingen måte klart å overbevise i Tippeligaen og vist seg verdig en plass blant Norges beste lag. Kampen mellom AAfk og Bryne Fotball på TV2 i dag var veldig underholdende. God fotball fra begge lag, fotball som garantert hadde satt mange av årets Tippeligalag på en tøff prøve. Slik fotball er det lenge siden TIL har spilt. Seieren i dag gjør at Tromsø fortsatt er med i kampen om videre spill i neste års Tippeliga, men noe annet enn garantert plass er jeg redd for betyr nedrykk til Addecco-ligaen og lokalderby mot TUIL til neste år.

I så tilfelle får vi håpe FK Bodø/Glimt rykker opp og forsvarer Nord-Norges ære og plass i Tippeligaen til neste år.

Men, som sagt, forsiktig optimist som jeg er håper jeg på to Nord-Norske lag til neste år i den øverste divisjonen...

| | Kommentarer (0) | TrackBacks (0)

Nå er jeg optimist! Norge slo Moldova 2-0 på Ullevål. Det er mot normalt! Når våre fotballgutter nå klarer å vinne kamper de historisk sett har tapt, kan vi faktisk nå EM i fotball neste år...

Blir en spennende fotball høst og vinter...

| | Kommentarer (0) | TrackBacks (0)

Da var det et faktum. TIL har tatt sin første hjemmeseier i år - og det mot selveste LSK. Selveste grunnet lagenes plassering på tabellen. Men historisk sett føyer dagens resultat seg pent inn i rekken av hjemmeseire mot nevnte klubb.

Men for all del, LSK hadde sjangser nok til å ødelegge dagen for oss TIL-hengere. Førsteomgangen var relatvit nervepirrende. Slutten av andre like så. Men totalt sett var det greit at TIL vant sett fra mitt ståsted...

Underveis i kampen kunne man lure på om basisferdighetene i TIL står i stil med spill i Tippeligaen. Det var dårlige mottak og elendige passninger. Litt av skylden for dette må nok underlaget ta, men man kunne ikke se like mange graverende feil hos gjestene. Håper at dette er noe forbigående, men tabellsituasjonen sier kanskje noe annet.

En annen ting som jeg synes manglet hos TIL var press på ballfører og det urnorske ordet guts. LSK-spillerenen fikk stort sett tid til mottak, vending og et kjapt overblikk før de hadde noen på seg. Slik bør det ikke være. LSKs fryktede spiss Oliver Ocean fikk også stå en del alene, men på slutten av kampen fikk TILs midtstopperpar, Steen og Reginiussen, god kontroll på Kanadieren. TIL vil nyte godt av Reginiussen i årene som kommer. Bare han ikke blir solgt alt for tidlig til utlandet. Og Steen var et friskt innpust på laget. Han gav fra seg mer juling enn han fikk. Slik skal det være.

I alt en kamp som viser at min optimisme angående årets TIL-lag kanskje ikke er ubegrunnet. Nå blir det ferie, og når den er ferdig er Rush på plass. Og da blir det 4-4-2 og mange poeng!

| | Kommentarer (0) | TrackBacks (0)

FFK 5 - TIL 3

TIL er i et fryktelig uføre. Mange vil nok si at det har sett slik ut siden første spark på ballen i årets serie, men det er først nå jeg ser verden slik den er. Rent fotballmessig.

TIL står ytterst på et stup med Adeccoligaens virkelighet truende under. Hardt, grått og ugjestmildt.

Jeg var en ukuelig optimist på starten av sesongen. Det første tapet og alle reprisene etterpå rokket ikke ved min optimisme. TIL ville reise seg og vise alle at laget hadde mye å by på. Dessverre, både for meg og TIL, tok jeg feil. Teoretisk innehar TIL kvaliteter i spillestallen som ikke tilsier bare seks poeng etter 10 kamper. Men som i alt annet her i livet er det hva som skjer, praksisen, det man må forholde seg til. Dessverre.
Nå gjennstår det bare en seriekamp før det er fotballferie. En kamp mot LSK hjemme på Alfeim. En kamp hvor jeg ikke har særlig store forhåpninger om tre poeng.

| | Kommentarer (0) | TrackBacks (0)

Da har TILspilt nok en kamp i Tippeligaen og nok en gang tapt. Nok en gang null scorede mål for TIL og to for gjestene, Ham-Kam. Kampen ble spilt på hjemme Alfheim. En gang en fryktet bane hvor TIL ikke tapte, nå en arena hvor oppmøte gir tre poeng.

Resultatet står ikke helt i stil med kampen. TIL fikk ikke ett straffe TIL skulle ha hatt, Ham-Kam fikk ett de ikke skulle hatt. Hadde TIL hatt litt bedre uttelling, hadde kampen endt med hjemmeseier.
TIL er gode. De klarer bare ikke å omsette sjangser i mål. Tidvis vises det hva som bor i dette laget og fire tap på årets fire første kamper er etter min mening ikke en krise. Tidligere nevnt at smerteterskelen gikk ved fem, seks tap, men er villig til å skyve den grensen litt framfor meg. Det er ikke tvil om at tap på tap på tap virker inn på spillerene og organisasjonen rundt, men denne gangen sitter det suprasnippialt, eller i topplokket som noen sier. Mulig det er trenerens oppgave å sørge for at psyken er finstemt, men jeg håper at TIL-spillerene klarer å nullstille seg selv, ta neste kamp som den viktigste og glemme resultatene hittil i år. For da blir det festfotball og da vil TIL vise at starten på årets serie bare er en liten glipp og intet annet. Det er tross alt bare åtte poeng opp til serieleder(!) Stabækk Fotball.

Og neste mulighet for årets første poeng er onsdag hjemme mot Odd-Grenland. Tre sikkre hjemmepoeng det der!

| | Kommentarer (0) | TrackBacks (0)

Ingen krise. En mantra for meg om dagen. TIL har gått skikkelig på trynet i starten av årets sesong. Sist bortetap mot serieleder! Sandefjord Fotball. En relativt stor overraskelse for undertegnede. Både nevnte lags status som serieleder og TILs tap mot disse. Sandefjord er strengt tatt et lag som skal slås og på slutten av sesongen sendes tilbake til hvor de kom fra.

Nå har TIL tapt tre kamper på rad. Årets tre første kamper. Og de har vel strengt tatt ikke imponert eller vist et snev av spill som har overbevist noen. Men til tross for dette er jeg optimist. Kan ikke annet om man skal holde med TIL. Tre kamper, null poeng og fortsatt tro på at dette blir en spennende og underholdende sesong.

Et spilleselskap som blant annet tilbyr spill på norske fotballkamper har også gjort det mullig å spille på hvilken trener som først får fyken i årets serie. Og overraskelsen er ikke stor når man leser på Tekst-TV at Normark gir lavest odds. Jeg tror ikke han blir sparket. Selv ikke om TIL også skulle tape de neste to, tre kampene.

Har god tro på laget og treneren.

Er optimist som nevnt.

| | Kommentarer (0) | TrackBacks (0)

TIL har gått på trynet. Kampen i Molde er knapt fordøyd før Gutan går på en smell hjemme mot Stabækk. Ikke til å tro!
Den dårligste starten på en sesong i øverste divisjon er et faktum. Ett i rett mål, fire i feil gir totalt null poeng etter to kamper. Triste greier. Men når det er sagt, tror og håper jeg at ledelsen på Alfheim avfeier dette som tilfeldigheter. For det bor mer i årets lag enn hva starten på sesongen tilsier og l agets nye trener sitter forhåpentligvis trygt i sjefstolen enda en stund. Hadde vært dumt å få panikk nå med sparking av trener som resultat.

Men nå har TIL fått en forsterkning som mest sannsynlig vil føre til at suksessoppstillingen 4-3-3 står for fall i Tromsø. Sigurd har valgt etter hjertet og kommer hjem til Tromsø igjen etter 10 år i eksil. Dette blir moro!

| | Kommentarer (0) | TrackBacks (0)

Noe svulstig tittel og noe tynt innlegg...

Det er ikke å legge under en stol at kampen mellom TIL og MFK på søndag innehold litt mer spenning og action enn det fotballkamper bør gjøre. Slik tilleggsunderholdning bli da vanligvis kommentert flittig av kommentatorer både på TV og i andre medier, og denne gangen er det TV2s kommentatorer som har vært litt for flittige. Så flittige at de har havnet i unåde hos TIL.

Leser i Dagbladet at TV2s ekspertkommentator Frode Olsen sier TILs oppførel under den noe skandaløse kampen for OJ Simpson-aktig. Han mener TIL forsøker å, ikke bortforklare, men endre hva som skjedde, i ettertid.

Og det TIL forsøker å endre er ifølge Frode Olsen det han har oppfattet via TV-skjermen. Disse bildene taler for seg selv, sier han. Videre sier mannen at de uttalelser han har kommet med bare er hans forsøk på å gi et oppriktig bilde av det som skjedde. Altså er det Frode som vet hva som skjedde, i hvilken rekkefølge og av hvilken årsak. Sannheten.

Hva som egentlig skjedde på banen minuttene etter TILs redusering, tror jeg det vil være vanskelig å få den fulle og hele oversikten over. Man ser ben og armer i fri utfoldelse, noen kropper som ruller rundt på gressmatten og en dommer som ikke helt vet hvor han er eller bør være.

Hva er så poenget med dette innlegget? Vel, ikke stort. Ble bare litt irritert da jeg leste at Frode Olsen sin versjon av hva som skjedde var den som TIL måtte forholde seg til. Frode anklaget Ole-Martin Årst for å ha slått/slått etter Stian Ohr i forkant av Hestads dytt på TILs kaptein, mens Årst hevder han bare beskyttet seg mot våryre og hissige moldensere.

Så hvem sin sannhet er det som ikke er sann?

| | Kommentarer (0) | TrackBacks (0)

Da har jeg hatt to dager på meg til å fordøye TILs første kamp i årets Tippeliga. En kamp som ble spilt borte, i Molde, hvor TIL tradisjonelt sett ikke har gjort det så bra opp gjennom årene.

TIL har fått en ny trener som jeg har tro på. Et mannskap som kanskje ikke vil kjempe om gull-medaljer til høsten, men som er i stand til å spille fin, underholdene og god fotball. De siste fem årene har første kamp i serien alltid endt med poeng - og oftere tre enn ett. Var naturligvis optimistisk forut for kampen. Ren plankekjøring var min teori. Dessverre ville ikke MFK det slik. TIL gikk på en smell, på flere måter, og må finne seg i å ligge siste på tabellen. Greit å gjøre seg ferdig med den delen av tabellen på starten og ikke på slutten av sesongen.

TIL har en meget god spiss som scorer i bøtter og spann. Nå ser det ut til at Ole-Martin Årst kan få en meget habil makker i TILs angrep - Sigurd Rushfeldt. Mannen er fristilt av sin klubb Austria Wien fra sommeren og kan nå begynne å forhandle med hvem pokker han vil om sin fotballframtid. Lokalavisene [1, 2] er optimistisk med tanke på hans retur til Tromsø. Mange i TIL-apparatet også. Og det smitter selvfølgelig over på meg. Normark forsøkte i vinter å introdusere 4-4-2 formasjon i TIL uten særlig hell. Om Sigurd returnerer til Tromsø, regner jeg med at det vil bli gjort ett nytt forsøk på den gode gamle lagoppstillingen. Og det igjen vil bety mange mål i TIL favør.

Fine ting!

| | Kommentarer (0) | TrackBacks (0)

I dag fikk TIL fire på truten av RBK. Må innrømme at jeg var litt høyt oppe og at forventet resultat var noe annet etter at vi spilte dårlig og uavgjort i Sørlandshallen mot Start for noen dager siden.

Basert på referat fra dagens kamp, ser det ut til at årets sesong kan bli en spennende en. Da tenker jeg ikke på posisjoner på den øverste delen av tabellen...

| | Kommentarer (0) | TrackBacks (0)

Dagen derpå og Tippeligaen sesong 2005 er definitivt over. Sier som ekspertene på TV: Laget med flest poeng vant og det fortjent. Dessverre ligger et Nord-Norsk lag på direkte nedrykksplass på bunnen av tabellen. Skal man følge retorikken over er vel det også fortjent, men synd så synd.

TIL, som tross alt ligger mitt hjerte nærmest, har hatt en forrykende høstsesong og endte til slutt på, alt i alt, en hederlig 8. plass. En posisjon som så umulig ut før trenerbytte i månedskitet juli / august. På det tidspunktet var nedrykk og en framtidig tilværelse i 1. divisjon et brennhett tema. Hadde selv ikke den store troen på at Steinar Nilsen skulle klare å snu den negative trenden som laget var kommet i, men tok heldigvis feil. Laget har kun tapt en av de siste elleve kampene! Det viser at det bor mye bra fotball i spillerene som i dag utgjør TIL, og at disse på ny spiller som ett lag. Dette gir håp om neste års sesong, som jeg tror vil ende med TIL på 5. eller 6. plass.

De andre og interessante plassene tror jeg blir som følger: RBK vinner, VIF tar andreplassen mens SK Brann eller FC Lyn vil kjempe om tredjeplassen.

Og opp fra 1. divisjon spretter blant annet FK Bodø/Glimt.

| | Kommentarer (0) | TrackBacks (0)

Jaaaaa!!!!

Mente at TIL trengte et poeng for å sikre spill i Tippeligaen også neste år, men de slo like til og vant 1-0 over Viking FK! Da står det kun om æren i neste og siste kamp i årest serie...

Sier som Timbuktu: Allt löser sig.

| | Kommentarer (0) | TrackBacks (0)

Da er den 24. serierunden historie. Det gikk som forventet og TIL slo FC Lyn. Strengt tatt kanskje ikke forventet av så mange, men TIL er i slag for tiden og har slått bedre lag den siste tiden.
Med denne seieren gjorde et lite bysk på tabellen og nådde den magiske grensen ved 30 poeng. TIL kan begynne å tenke på neste års tippeligarunde som deltagende lag og ikke som kandidat for opprykk fra 1.divisjonen. Vil tro det holder med et poeng på de to siste kampene. Men det er ikke hvem som helt de skal møte: Viking FK hjemme på Alfeim, før årets runde avsluttes på Lerkendal mot RBK.

Uansett; TIL fortsetter å imponere - i alle fall meg.

| | Kommentarer (0) | TrackBacks (0)

Da var det bestemt hvem TIL skal møte i gruppespillet av årets UEFA-cup. Et av lagene som kanskje gjester Tromsø er Roma. Et lag spekket med stjerner, men som gjør det overraskende svakt i årets sesong. Et lag man uansett må regne med valser over Tromsøs stolthet. Om man skal komme seg videre til neste runde er det nok ikke Roma som vil gi oss de nødvendige poengene. Ellers har TIL fått FC Basel, RC Strasbourg og FC Røde Stjerne Beograd. Og det er vel strengt tatt ikke mye håp for å ta poeng fra disse lagene heller. Kanskje Basel kan få seg en smekk på munnen, men det må bli i en hjemmekamp for TIL. Og når man vet at disse kampene blir spilt 20. oktober og 24. november, håper jeg at kampen mot Basel blir i Sveits. Hit til Tromsø ønsker jeg Roma den 20. oktober og Røde Stjerne den 24. novmeber. Om den siste kampen blir spilt i Tromsø i det hele tatt. Ja, om den blir spilt i Nord-Norge. Seks dager før vi åpner første luke i julekalenderen er det ganske sikkert dårlig spilleforhold her oppe.

Oppdatering onsdag 05.10

Ser at kampoppsettet for hjemmekampene ble slik jeg hadde sett for meg. Spennende...

| | Kommentarer (0) | TrackBacks (0)

TIL slo gullkandiadat Start 3-1 på hjemmebane. En kamp begge lagene måtte vinne. TIL for å få nedrykksstriden litt på avstand, Start for å være sikker på at gullet fortsatt var innen rekkevidde med tre kamper igjen av årets serie. Tre dødballer og tre mål av Ole Martin Årst - toppscorern i Tippeligaen! Gleden er naturligis stor over disse tre poengene, men andre resultater demper jubelen litt. Tapet til Bodø/Glimt for MFK er et. AAfks seier over LSK et annet. Ikke for at jeg heier på sistnevte, men fordi en sikker dumpekandidat mer eller mindre sikrer TILs eller Glimts fortsatt eksistens i Tippeligaen. Drømmetabellen etter siste serierunde sikrer naturligvis de tre nordligste lagene i Tippeligaen også neste år spill i den øverste divisjonen. For RBKs del tror jeg saken er grei. De vinner de resterende kampene - bortsett fra hjemmekampen i siste serierunde.

En annen ting jeg legger merke til er den forvandligen TIL har vært gjennom etter at Steinar Nilsen overtok som trener i månedskiftet Juli / August. Siden da har til tapt kun en gang i serien, og det borte mot FK Bodø/Glimt den 11.09. Det gir 14 poeng av 24 mulige på 8 kamper. Fram til da hadde de tatt 12 poeng av 45 mulige på 15 kamper. En imponerende forbedring spør du meg. Og jeg skal ikke glemme at laget har kjempet seg til gruppespillet i UEFA-cupen.

Jeg ser positivt på den tøffe innspurten av årest serie - og vet at lagene jeg vil skal berge seg gjør det.

| | Kommentarer (0) | TrackBacks (0)

En sportsbombe spang i går. Våre lokale helter tok turen til Tyrkia og Istanbul for å vise at seiren mot Galatasaray på Alfeim for to uker siden ikke var flaks og elendige baneforhold. Og jamme klarte de å bevise det også! Rett skal være rett - T.I.L sitt mål var offside og kampen hadde nok fått et noe annet bilde og utvikling om linjedommeren hadde hevet flagget. Men vår linjevenn gjorde ikke det og T.I.L vil spill i hvert fall fire europakamper til. Det er ikke dårlig for et lag som sliter på bunnen av Tippeligen.

T.I.L er klar for gruppespillet i europacupen!

Men om Tromsøs befolkning får anledning så se disse kampene uten å reise noen titalls, hundre mil vites ei. Tror ikke det. Hvert fall ikke begge hjemmekampene.

| | Kommentarer (0) | TrackBacks (0)

T.I.L gjorde det ihvertfall jeg ikke hadde særlig med tro på - å slå Esbjerg fB i Danmark. En kamp, ifølge ulike referater, T.I.L tidvis dominerte. Dette gir helt klart grobunn for optimisme med tanke på resten av høstsesongen. Ikke minst i den hjemlige serien. Men som den realisten jeg er, tror jeg vi fortsatt må kjempe med nebb og klør i hver eneste kamp som gjennstår for å unngå nedrykk.

| | Kommentarer (0)

T.I.L har ikke tatt poeng i Tippeligaen siden 19.06. Da i en kamp hjemme på Alfheim mot FC Lyn som endte uavgjort. Men i dag, 3. august, skjer det igjen. T.I.L kjempet godt og klarte uavgjort mot medaljekandidat Brann. Et steg i riktig retning - og jeg håper på en trendendring.

| | Kommentarer (0)

At trenere i Tippeligaen sparkes er ikke nytt. At de erstattes med assistenstreneren, assistenttrenerens assistent eller tribuneanleggets vaskehjelp er dessverre heller ikke noe nytt. Og nå er turen atter en gang kommet til Tromsø. Håpet er naturligvis at dette trenerskiftet skal endre den negative trenden T.I.L har hatt de siste kampene, men jeg tror nok at også resultatet av dette trenerskiftet ikke vil være føre til noe nytt. T.I.L er i hengemyra og vil måtte kjempe med nebb og klør om fortsatt kontrakt i Tippeligaen i alle de gjennværende kampene.

| | Kommentarer (0)

T.I.L spilte mot Alta IF i cupens tredje runde og gikk på trynet. Stillingen var 1-1 etter ordinær tid og i andre ekstraomgangs siste sekund scoret hjemmelaget fra finnmark. Snipp, snapp, snute og cupeventyret var ute. Enda godt det var et lag fra region som gav T.I.L en nesestyver. En liten trøst.

Nå går vi for gull, Alta!!

| | Kommentarer (0) | TrackBacks (0)

Også Molde da? Skulle egentlig vært plankekjøring, men med T.I.L kan man være sikker på at hverdagen ikke blir som forventet. Løpt fra, over og rundt. Kort og godt et fortjent tap.

| | Kommentarer (2) | TrackBacks (1)

Da har T.I.L hatt sitt første tap for sesongen. En kamp hvor forhåndstippet mitt ville vært helgardering. V.I.F har store ting på gang og vil kjempe om gullet sammen med trønderne, Brann og - la oss håpe - T.I.L. Jeg var ikke på kampen som tidligere nevnt, men slik jeg fikk den presentert live via lokalradioen og de referat jeg har lest etter kampslutt, tyder det på at poengdeling ikke hadde vært urettferdig. Med for all del - tre poeng til bortelaget var vel egentlig ikke noe tyveri det heller.

Men som Lasse kommenterer overnenvte innlegg : T.I.L vil vinne noen hjemmekamper også.

| | Kommentarer (0) | TrackBacks (0)

Jeg er T.I.L-supporter. En litt dårlig en sådan da jeg ikke har vært på en hjemmekamp på en gooooood stund. Sånn cirka 3 år. Men jeg betaler mitt medlemsskap, leser alt jeg kommer over av stoff om Gutan og hører på deres kamper, både hjemme og borte, på lokalradioen.
Men i år tenkte jeg at det skulle bli andre boller. Jeg avtalte med en kompis at hjemmekampen mot V.I.F skulle oppleves live. En god anledning å endre på min passive supportertilværelse. Men da jeg under jakt på billett oppdaget at prisen hadde steget til 210 kroner, ble jeg med ett passiv igjen.

Må tygge litt på den. 210 kroner er etter min mening en litt stiv pris for en fotballkamp i norsk toppliga. Når jeg kommer over det første sjokket regner jeg med at jeg kommer til å bestille billett til neste hjemmekamp. Det Nord-Norske derbyet mot Bodø/Glimt. Og sikkert en del andre hjemmekamper også etterhvert. Men jeg kommer til å sile og kun velge de kampene med de mest attraktive motstanderne.

| | Kommentarer (2) | TrackBacks (0)

Da er tippeligaen endelig i gang. T.I.L klarte et poeng borte mot Odd-Grenland i første runde. Kunne minne litt poengtyveri, men jeg sier som Alfred sa til Lina om deres giftemål i Emil fra Lønneberget : Det driter vi i!

Dagens kamp var noe annet. Hjemmekamp mot Ham-Kam. En kamp Gutan tapte 0-3 forrige sesong. De ble rett og slett kjempet sønder og sammen, så i år var planen å ta igjen med samme mynt. Dessverre fikk jeg ikke sett kampen da jeg lå og sov... Nattevakter i helg og fotballsesong? Fysjom! Neste år skal ledelsen ta hensyn til terminoppsettet før noen turnusen godkjenes av meg!
De rapporter ([1] og [2]) jeg har lest tyder på at Gutan klarte å gjennomføre planen sin. Mange sjanser, godt og hardt spill, men dessverre bare et mål. Men det holdt til tre poeng og da er vi fornøyde.

| | Kommentarer (0) | TrackBacks (0)

Endelig scorer Årst igjen og det gav oss en hederlig fjerdeplass i ligaen. Sogndal var motstander og fikk som det seg hør og bår dugelig med baklengs. Totalt sett adskillig bedre enn det bøde jeg og mange med meg hadde forventet av årets TIL-lag. Den plasseringen sikkret Tromsøs stolthet deltagelse i Royal League. Ser ut som om det kan bli noen interessant kamper i ukene og måneden som kommer.

| | Kommentarer (0) | TrackBacks (0)

Da var andre runde i slaget om Nord-Norge over. T.I.L var som forventet hakket bedre og vant fortjent mot Bodø/Glimt. Skulle faktisk vært flere mål om ikke T.I.L hadde bommet på straffe - som vanlig. Og som alle vet er det de som vinner sist som er best....

| | Kommentarer (0) | TrackBacks (0)

Samtaler konkretiseres og Morten G. Pedersen kan snart forlate Alfeim stadion for godt. Da skal nok litt av pengene man får for det salget brukes på en annen spiller. Mitt forslag er Zlatan. Man må nok regne med og bruke mer enn det man får for salget av MGP, ja sikker selge stadion og Ishavskatedralen også, men for en spiller...

Linken er hentet fra Dagbladet

| | Kommentarer (0) | TrackBacks (0)

Da var Tippeligaen igang på ny. Virker som den starter tidligere og tidligere for hver år som går. Som det seg hør og bør fikk rogalendingene føle hva borte kamp 12. april i Tromsø vil si. En bane som timer før kampstart var fin og grønn, fikk et hvit teppe av snå tidlig i første omgang. Spill på et hvit underlag og med en orange ball forbinder jeg ikke med fotball - selv om jeg er født, oppvokst og har spilt fotball i Tromsø. Da natuligvis for T.I.L. Nei, slike forhold passer best til snøballkrig, snømannlaging etterfulgt av kos inne foran peisen med en kopp varm kakao og jentene mine.

T.I.L feide over Viking og vant 4-0.

| | Kommentarer (0) | TrackBacks (0)

Om akrivet

Denne siden inneholder nye innlegg i Fotball.

<< Bilsport

Andre innlegg i Mine Ting, eller se i arkivet.

Powered by Movable Type 4.23-en