Redd Delara Darabi

Kategorier:

Lasse oppfordrer til å delta i en verdensomspennende aksjon for å hindre at Delara Darabi blir henrettet. En aksjon jeg støtter med hele mitt hjerte. For alle dødsdømte. Dødsstraff er inhumant. Døsdsstraff er uopprettelig.

Du kan bidra på flere måter:

  • Kopier denne bloggposten og send utfordringen videre (endre gjerne teksten for personlig tilsnitt)
  • Gå til denne siden og signér Amnestys kampanje elektronisk
  • Kopier den innboksede teksten under, som kan mailes til shahroudi@dadgostary-tehran.ir eller info@dadiran.ir eller fakses til + 98 21 3390 4986
Head of the Judiciary Ayatollah Mahmoud Hashemi Shahroudi Howzeh Riyasat-e Qoveh Qazaiyeh (Office of the Head of the Judiciary) Pasteur St., Vali Asr Ave., south of Serah-e Jomhouri Tehran 1316814737, Islamic Republic of Iran Email: In the subject line write: FAO Ayatollah Shahroudi Salutation: Your Excellency

Your Excellency

I am expressing my concern that the juvenile offender Delara Darabi is in imminent danger of being executed for a murder that was committed when she was 17 years old.

I am also concerned that reports say that Delara Darabi confessed to the murder in order to defend her co-accused.

I urge that the planned execution of Delara Darabi is halted, and that the death sentence imposed on her is commuted immediately. The Iranian authorities have by undertaking the International Covenant on Civil and Political Rights committed to the law constituting that "sentence of death shall not be imposed for crimes committed by persons below eighteen years of age."

Furthermore, I call on the Iranian authorities to implement the recommendations of the United Nations Committee on the Rights of the Child, which called on Iran in January 2005 to "immediately suspend the execution of all death penalties imposed on persons for having committed a crime before the age of 18, and to abolish the death penalty as a sentence imposed on persons for having committed crimes before the age of 18, as required by article 37 of the Convention".

I acknowledge that governments have a responsibility to bring to justice those suspected of criminal offences such as murder, but I unconditionally oppose to the death penalty. It is the ultimate cruel, inhuman and degrading punishment and violation to the right to life.

Yours sincerely

| | Kommentarer (0) | TrackBacks (0)

0 TrackBacks

Nedenfor finner du nettsteder som refererer til dette innlegget: Redd Delara Darabi.

TrackBack URL for dette innlegget er : http://myrvoll.net/mt4/mt-tb.cgi/147

Skriv en kommentar