Kopisperre?

Kategorier:

I dagens db.no kan man lese et innlegg fra informasjonsdirektøren i Gyldendal Norsk forlag, Bjarne Buset. Et innlegg om, eller forsvarstale for, kopisperre på e-bøker. Et stykke skrevet arbeid som ikke på noen måte får meg til å sifte mening angående slike teknologier. De er og vil alltid bli fordyrende for forbuker samtidig som de vanskeliggjør en kjøpers bruk av slikt materiale. Det er til syvende og siste kjøpers mulighet for fri bruk slikt materiale som bør, og etter min mening skal, være retningsgivende.
Argumentene for behovet av og tilnærmingen til slik teknologi har stort sett har vært kokt på samme suppe siden utfordringen oppstod. Og alle typer kopisperrer har relativt kjapt blitt brutt og gjort om til meningsløs pengebruk.

Skal piratkopiering reduseres, kan ikke utraderes, må man se på andre midler og tilnærminger. Kopisperrer provoserer og fører dermed til økt piratkopiering. Slikt materiale er billig, les gratis, og ikke minst lett tilgjengelig. Hadde tilgjengeligheten vært like god for orginalt materiale samt at prisen hadde vært lavere, tror jeg også piratkopieringen hadde vært mindre. Tror jeg altså...

| | Kommentarer (0) | TrackBacks (0)

0 TrackBacks

Nedenfor finner du nettsteder som refererer til dette innlegget: Kopisperre?.

TrackBack URL for dette innlegget er : http://myrvoll.net/mt4/mt-tb.cgi/140

Skriv en kommentar