Pinseria

Kategorier:

Det var nesten sommer (les:ikke snø) i Tromsø. Enkelte steder, hvor sola hadde lite tilgang, var det flekker med hvitt, men disse flekkene var så absolutt på vikende front. Men det var før den svartens Pinseria kom med hvite forsterkninger.

30 cm snø har kommet iløpet av 24 timer. Det er nok til at bilen med sommerdekk, som optimistiks ble satt på forrige uke, blir stående nedsnødd på parkeringsplassen godt utover denne uken. At den kommer krampetak fra Kong Vinter etter at sommerdekkene har funnet sin vei til bilen, er ikke uvanlig. Slikt må regne med her nord. Man må bare tilpasse seg, noe ikke alle har gjort [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ]. Men den tyngden Kong Vinter kom tilbake med, er i drøyeste laget, selv for kavsiarktiskestrøk som Tromsø. Får håpe at sommeren kan komme og smelte vekk snøen slik at vi slipper å legge om til vinterdekk før 17.mai. Det hadde vært en nedtur det...

Hva er så pinseria? Min korte forklaring er nysnø i pinsen etter at sommeren har kommet og smeltet bort mesteprten av vinterens gamle snø. Men fra gamelt av mener jeg å huske at overtro forklarte denne nysnøen med reinsdyrene sin kalvingsperiode. Noe med nysnø til nyfødte kalver. Korriger meg gjerne...

| | Kommentarer (0) | TrackBacks (0)

0 TrackBacks

Nedenfor finner du nettsteder som refererer til dette innlegget: Pinseria.

TrackBack URL for dette innlegget er : http://myrvoll.net/mt4/mt-tb.cgi/134

Skriv en kommentar