Sikkerhet

Kategorier:

Lasse G. Dahl skriver om sikkerheten til ulike operativsystemer. Kort fortalt hvilke operativsystem som raskest blir kompromittert av en hacker.

I en av kommentarene blir, etter min mening, det svakeste leddet i datasikkerhet nevnt - brukeren. Uansett hvilke programmer man har installert for å hindre at uvedkommende får tilgang til sin datamaskin eller hindre installasjon av skadelige programmer, nytter ingenting om brukeren som styrer disse programmene ikke har et snev av basiskunnskap om sikkerhet.

Senest i dag fikk jeg en privat melding via MSN som kun inneholdt en link. Linken antyder at vedkommende som har sendt meg meldingen ønsker at jeg skal se noen bilder. Om man trykker på denne linken, kommer man til en side hvor brukerinformasjon for innlogging på MSN må oppgies. Hva som skjer etter det blir for meg bare spekulasjoner. Men en ting jeg er sikker på er at meldingen ikke ble tastet inn i MSN og sendt til meg av min venn...

Etter et søk på Internic, dukker et navn på et selskap opp. Dette navnet knyttes til en del andre sider som omhandler innlogginsinformasjon til blant annet MSN og myspace.com, og massekommunikasjon. Eller reklame om du vil.

Nå er ikke reklame skadelig. Om man ikke anser irritasjon som en helserisiko. Men linken kunne like gjerne ført til nedlasting og installasjon av et program om man ikke har en litt kritisk tilnærming til hva man gjør på nettet.

| | Kommentarer (0) | TrackBacks (0)

0 TrackBacks

Nedenfor finner du nettsteder som refererer til dette innlegget: Sikkerhet.

TrackBack URL for dette innlegget er : http://myrvoll.net/mt4/mt-tb.cgi/121

Skriv en kommentar