MT og bekjemping av spam

Kategorier:

Nå har det den siste tiden kommet en rekke forbedringer i MT som gjør bekjemping av uønskede kommentarer adskillig lettere. Av de ting som utviklerne av CMSet har gjort, er innføringen av Typekey. Denne funksjonen har jeg dog valgt å ikke benytte meg av. En annen funksjon de har implementert støtte for er atributten rel="nofollow". Den har jeg heller ikke valgt å benytte meg av ennå.

Det jeg har gjort er å installere Jay Allens MT-blacklist. Det har fungert over all forventning. Men i dag installerte jeg i tillegg Brad Choates MT-dsbl plugin. Av de to variantene man kan installere, valgte jeg den hvor hans plugin sender potensiell kommentarspam til meg for redaksjonell gjennomlesning før publisering. Visstnok kan den andre, den som sletter slike kommentarer, i enkelte tilfeller også slette kommentarer som er lagt inn av vellmenende kommentatører.

Disse sidene er ikke av de som blir bombardert av spammere og deres reklamekommentarer, men de f� som likevel finner veien hit er fullt ut like irriterende.

| | Kommentarer (2) | TrackBacks (0)

0 TrackBacks

Nedenfor finner du nettsteder som refererer til dette innlegget: MT og bekjemping av spam.

TrackBack URL for dette innlegget er : http://myrvoll.net/mt4/mt-tb.cgi/29

2 Kommentarer

Har også fått dette ordnet nå, men har byttet ut min moderere-dsbl med den som sletter. Etter å ha moderert vekk noen hundre spam, og ingen kommentarer som ikke var spam lå der fant jeg ut at det var like greit.

Akkurat. Det er jo tross alt i veldig sære tilfeller en vanlig kommentar vil bli slettet av denne utvidelsen. Men bare for moro skyld lar lar jeg modereringsutvidelsen bli liggende. Er ikke så plaget av spam nå som tidligere.

Skriv en kommentar