I eksil

På sett og vis. Men et frivillig og meget midlertidig sådann.

Egentlig har jeg nå ferie. En uke etterslep fra i fjor. En uke som var ment for rekreasjon og ettertanke (eller noe slikt), men som isteden blir brukt til lange arbeidsdager, bannskap i varierende styrke og mengde og mye slit.

Vi har begynt å pusse opp i leiligheten. Rot, støv og generelt kaos er det som hersker hjemme for tiden. Det er ikke mye areal som skal pyntes på, men innholdet i disse arealene er høyere enn hva arealet skulle tilsi. Det er to relativt kritiske rom hva hverdagskomfort angår som denne gangen er i fokus for våre kreative innfall. Kjøkken og bad.

Begynte forrige uke med å løfte overskapene på kjøkkenet sånn cirka ti centimeter. Dette for å kunne heve benkeplaten til standard 90 centimeter og ikke 83 centimeter som det er i dag var tidligere. Ikke snakk om mye, men tilstrekkelig til at det merkes når man kokkelerer og baker så mye som min kjære samboer gjør.
Videre skal vi få spiseplass på kjøkkenet. Dette har vi ikke hatt tidligere, såfremst man ikke stod ved kjøkkenbenken og inntok sin mat. Alle måltid ble inntatt i spisesutedelen av stuen, og dette er var en uhensiktsmessig løsning. Hvertfall når det kommer til frokost i ukedagene.

Badet får en total ansiktsløftning. Alt skrelles bort og badet bygges opp på nytt. Nytt innhold er blant annet ny badreomsinnredning samt varmekabler og fliser på gulv. Et lite skår i denne gleden er at vi mister badekaret, men det er et offer vi må gjøre for å generelt få mer plass til alt som skal være på et bad. Det er mye arbeid som gjennstår av riving og preparering, men enda mer når det kommer til gjennoppbyggingen. En del fagkritiske a-momenter, men heldigvis har man både rørlegger, våtromsarbeider og elektriker i familie og vennskapskrets. Og de har sagt seg villig til å stille opp. God hjelp til sikkerhet, arbeidsmengde og lommebok.

Så vårt lille eksil, og min ferie, er hos svigermor og svigerfar. Et hus uten internett, men med snille naboer som via sine trådløse routere fungerer som lokale Hotspot. Hurra for teknologien!

Lagt inn Mandag 7. Mai 2007 klokken 17:15 i kategorien(e) Ting og tang | trackback : http://www.myrvoll.net/mt/mt-tb.cgi/68

Skriv en kommentar

På disse sidene er alle publiserte kommentarer godkjent av meg. Dette fører til at nye kommentarer, for eksempel den du skal skrive nå, ikke vil vises på denne siden før jeg har lest og godkjent den. Denne prosesse skal forhåpentligvis ikke ta all for lang tid. Og vises den ikke i det hele tatt, ja, da har den blitt slettet for godt. Og da regner jeg med at du vet hvorfor.
Huske informasjon? (E-postadressen vil ikke bli publisert!)Kort fortalt

Oppusning fra eksil

Navigering
Søk